Diskusija “Daudzveidību uz Tava galda un bio saimniecību dārzos”.

Datums un laiks: 10. septembrī 11.00 – 12.30
Norises vieta: Siguldas tirgus, Sigulda

Mēs gribam daudzveidīgu pārtiku, kā to saglabāt?

Augu, dzīvnieku un mikroorganismu daudzveidība ir būtiska, lai nodrošinātu veselīgu uzturu un lauksaimniecības ilgtspēju. Pēdējos 100 gados ir noticis dramatisks agrodaudzveidības samazinājums: No vairāk nekā 6000 dažādu augu sugu, ko audzējam pārtikai, tikai 9 augu sugas (curkurniedres, kukurūza, rīsi, kvieši, kartupeļi, sojas pupas, eļļas palmas, cukurbietes un manioka) aizņem 66% no saražotā augkopībā. 26% no pasaulē atlikušajām 7745 vietējām mājlopu šķirnēm ir pakļautas izzušanas riskam. Aptuveni 33% zivju krājumu tiek pārzvejoti.

Diskusijā par agrodaudzveidības nozīmi piedalīsies veselīga uztura entuziasti un bio lauksaimnieki, kuru misija ir vairot un uzturēt daudzveidību mūsu pārtikā.

Diskusiju vada:
Lāsma Ozola, biedrības “GreenFest” līdzdibinātāja

Diskusijā piedalās:

  • Ineta Stabulniece, Agroresursu un Ekonomikas institūta direktore
  • Raivis Bahšteins,  žurnāla “Bioloģiski” galvenais redaktors
  • Laine Trankale, dzīvesveida un uztura trenere, SPA speciāliste                                                                                                                                
  • Andrejs Briedis, bio lauksaimnieks, biškopis, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas valdes loceklis
  • Elvijs Ozoliņš, bio lauksaimnieks, dārzeņu audzētājs, “Ekoloģisks.lv” valdes loceklis